Biblioteca și Spitalul Județean Satu Mare dau startul unei colaborări inedite

Biblioteca1

Cea de-a II-a ediție a proiectului „Școala de vară a bunelor maniere pentru prințese și cavaleri” organizat de Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare continuă miercuri, 26 august, cu acțiunea intitulată „Igiena personală, cea mai importantă carte de vizită”.

Ineditul acestei acțiuni constă în faptul că se va derula în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, cu participarea managerului SJU, Marcela Papici și a dr. Aracs Sighetti Anamaria, medic specialist epidemiolog, care vor oferi copiilor informații despre tema propusă. Informațiile teoretice vor fi completate cu exemplificări practice ce vizează utilizarea corectă a obiectelor ce alcătuiesc trusa de igienă personală.

Bibliotecarii implicați în proiect vor continua activitatea cu lecturarea unor povestiri pe aceași temă, „Despre Yorg pe care-l dureau dinții” și „Mica murdărica”, completate cu lecția de bune maniere „Cum ne comportăm atunci când vizităm o persoană bolnavă”.

Cooperarea dintre cele două instituții va continua pe tot parcursul anului 2015, ca urmare a unui acord de colaborare semnat de ambele părți, prin care se dorește organizarea unor activități educative și recreative precum ateliere de lectură și desen, origami, teatru de umbre, teatru de păpuși, vizionări de filme de animație, lecții de bune maniere etc., cu periodicitate săptămânală, în spațiul spitalicesc, pentru copiii internați în cadrul Secției de Pediatrie.

La fel ca toate celelalte activități incluse în proiect, și activitatea „Igiena personală, cea mai importantă carte de vizită” se va desfășura în intervalul orar 10.00-11.30, în Sala multimedia, situată la etajul clădirii în care funcționează instituția organizatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.