UNPR a fuzionat cu PP-DD și în județul Satu Mare

UNPR

Conducerea Organizației Județene a UNPR Satu Mare își propune să convingă cât mai mulți membrii PP-DD să rămână în partid după fuziune. Declarația a fost făcută de către președintele UNPR Satu Mare, Ioan Opriș, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi, 24 august.

„După absorbţia PP-DD-ului, o să facem legătura între membrii noştri din localităţi cu cei care au rămas în PP-DD şi o să încercăm să-i convingem şi pe cei care nu au trecut la alt partid sau au rămas independenţi să vină alături de noi. Ne propunem ca până la sfârşitul lunii ianuarie să avem în toate unităţile administrativ-teritoriale filiale şi să avem conferinţă de alegeri”, a declarat Opriș.

Potrivit acestuia, din luna martie al acestui an și până în prezent, în PP-DD s-au înscris 200 de persoane, cărora li s-au alăturat și o parte din membrii PP-DD, partid care a fuzionat prin absorbție cu UNPR.

În ceea ce privește alegerile locale din 2016, Opriș spune că există dorința ca formațiunea politică să meargă singură în această bătălie electorală, cu candidați proprii.

În luarea de cuvânt, Gheorghe Ștef a declarat că după alegerile din 2012, PP-DD-ul avea doi consilieri județeni, un primar, doi viceprimari și 41 de consilieri locali. La acea vreme, la nivel de județ, filiala număra 5.500 de membrii, dintre care 800 erau la Organizația Municipală Satu Mare.

După Ordonanța 55, care permitea aleșilor să-și schimbe partidul, PP-DD a rămas cu un viceprimar (Tarna Mare) și opt consilieri locali. „Așa cum știți, fostul președinte PP-DD, Alexandru Horvat, a trecut la PSD, iar Mihai Rusu la ALDE”, a declarat Gheorghe Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.