Prima ediție a concursului de caiac slalom pe Someș la Satu Mare

Caiac

caiac1

Sâmbătă, 29 august, va avea loc primul concurs de caiac slalom pe Someș, organizat în municipiul Satu Mare. Evenimentul la care vor participa sportivi din Austria, Ungaria, Slovacia și România se va desfășura la baza Podului Decebal și va începe în jurul orei 10.00.

Detalii cu privire la eveniment au fost oferite în carul unei conferințe de presă organizate azi, 24 august, de către președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef și reprezentantul Asociației „Nomad Kayak”, Ionuț Stancovici.

Potrivit celor declarate de Stancovici, în cadrul concursului vor avea loc și demonstrații sportive. Cei care doresc să se aventureze cu caiacul pe Someș sunt așteptați să se înscrie începând de vineri, 28 august, ora 18.00, când vor fi așteptați de către organizatori lângă Podul Decebal dar și sâmbătă, înainte de începerea concursului.

Concurenții vor evolua în cadrul a cinci categorii: „Caiace de slalom”, „Caiace de cric”, „Categoria pentru femei”, „Categoria pentru copii” și „Categoria open”.

Competiția se va încheia în jurul orei 19.00 cu festivitatea de premiere. Cei care doresc să se plimbe cu caiacele pe Someș, pot să o facă duminică, 30 august, când vor fi așteptați să se aventureze pe apă de către reprezentanții Asociației „Nomad Kayak”.

Stancovici spune că în viitor dorește să deschidă o școală de caiac slalom la Satu Mare, unde sunt așteptați să se înscrie copii, începând de la vârsta de 10 ani.

Evenimentul sportiv este organizat de CJ și Asociația „Nomad Kayak” din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.