Polițist din Bicaz târât cu mașina de un contrabandist din Satu Mare

Amenzi

Ionuţ Găbăroi, agent-principal în cadrul Poliţiei Bicaz, a fost rănit vineri (21 august) seara, în jurul orei 18.00, de către un contrabandist din Satu Mare. Agresorul a fost prins transportând alcool fără acte.

Poliţistul, împreună cu un coleg, a tras pe dreapta o maşină la volanul căreia era Vasile Avași, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Batarci. Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că şoferul transporta 400 de litri de lichid incolor cu puternic miros de alcool. Șoferul nu a prezentat documente de provenienţă sau însoţire a mărfii.

În momentul în care subofiţerul l-a tras pe dreapta, șoferul a încercat să plece. Poliţistul a băgat mâna dreaptă pe geamul deschis ca să-i scoată cheia din contact, moment în care contrabandistul a demarat târându-l pe subofiţer câţiva metri, cu mâna prinsă în geam. În cele din urmă, şoferul sătmărean a oprit, a fost imobilizat şi dus la sediu. În paralel, poliţistul agresat a ajuns la spital. Doctorii spun că are nevoie de 12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Bărbatul din Satu Mare a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita prevăzută de lege şi ultraj.

Polițiștii au extins cercetările și asupra proprietarului mașinii, adică tatăl şoferului, un bărbat de 67 de ani, fost viceprimar din localitatea Batarci, actual consilier local. Împotriva amândurora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Vă reamintim că actualul consilier local a mai fost implicat în câteva scandaluri. Cel mai recent, în iulie, a luat o amendă de 1.000 de lei pentru că a blocat un drum din localitate, deoarece era deranjat că sătenii treceau prin faţa brutăriei fiului său.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.