PNL Satu Mare nu este de acord cu triplarea salariilor demnitarilor

pnl

Co-președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, Petre Mureșan, consideră că „triplarea salariilor demnitarilor este un efort prea mare pentru bugetul țării”. Liderul PNL și-a exprimat opinia în acest sens în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi, 20 august.

Alături de Mureșan la întâlnirea cu jurnaliștii sătmăreni au participat și deputatul Andreea Paul, respectiv celălalt co-președinte al PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară.

Mureșan susține că această creștere de salarii este foarte mare comparativ cu câștigurile obținute de marea masă a românilor.

În luarea de cuvânt, Andreea Paul a vorbit despre necesitatea implicării femeilor în politică și în viața socială a comunităților din care fac parte. Aceasta a amintit că la nivelul județului Satu Mare sunt doar trei femei primar, raportat la cele 65 de unități administrativ-teritoriale, ceea ce în opinia sa nu este tocmai bine. Deputatul de Țara Oașului a lansat o invitație către sătmărence să se implice mai mult în viața comunităților în care trăiesc.

În altă ordine de idei, parlamentarul a vorbit despre scăderea drastică a populației în anumite localități din județ. Potrivit statisticilor, cea mai mare scădere a numărului de locuitori se observă în: Cehal, Homoroade, Bogdand, Cămărzana, Bârsău, Săcășeni, Pomi, Supur, Satu Mare, Târșolț și Tășnad.

„Această scădere a populației se datorează migrației externe, adică plecării la muncă în străinătate, dar și ratei negative a natalității și creșterii ratei mortalității în județul nostru”, a declarat Andrea Paul.

La rândul său Romeo Nicoară a precizat că 19.240 de sătmăreni au semnat pentru demisia premierului Victor Ponta, în cadrul acțiunii inițiate de PNL la nivel național. Listele cu semnăturile strânse au fost trimise la sediul central al PNL. Acesta a precizat că pe la începutul lunii august au fost strânse un milion de semnături la nivel național „și credem că până la această dată numărul acestora s-a dublat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.