Extinderea și reabilitarea canalizării în localitățile Târșolț și Turț, în atenția prefectului

poza turt tarsolt

Azi, 20 august, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat în comunele Târșolț şi Turţ pentru o discuţie cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale, în vederea asigurării implementării cu succes a proiectelor din cadrul Master-Planului actualizat 2014-2037 „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare” în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

La aceste întruniri au mai participat, consilieri locali ai unităţilor administrativ-teritoriale amintite, Octavian Lazin – director ADI Apă – Apă uzată, specialiști din cadrul Instituției Prefectului și ai Apaserv Satu Mare.

Dezbaterile s-au axat pe găsirea unor soluții tehnice pentru asigurarea accesului la servicii de apă și canalizare pentru toți cetățenii, cerință obligatorie de îndeplinit în actuala perioadă de programare și datorită problemelor tehnice s-au căutat modalități de alimentare cu apă a comunei Bătarci, fără a prejudicia asigurarea apei în comuna Turț.

De asemenea, s-a discutat despre intenţia comunei Cămârzana de a ieşi din ADI Apă – Apă uzată, caz în care constituirea clusterului pentru aceste servicii prevăzut de Master Plan pentru zona Cămârzana –Tîrșolț nu ar mai avea loc. Reprezentanţii comunei Cămârzana, în urma discuţiiilor ce au avut loc au stabilit că în următoarea şedinţă de consiliul local vor lua o hotărâre în acest sens.

Prefectul a făcut încă odată apel la decidenții locali, de a conștientiza faptul că alinierea la cerințele UE, asumate de România la integrare, este obligatorie iar proiectele finanțate din fonduri europene prin POIM reprezintă o șansă reală pentru comunitățile locale, cunoscut fiind costul ridicat al înființării și operării rețelelor utilitare de apă/canal, greu de susținut din bugetele locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.