Angajații din domeniul protecției mediului, nemulțumiți de nivelul salarizării

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

În sala mică a Palatului Administrativ, azi 18 august, prefectul Eugeniu Avram a primit delegaţia reprezentanţilor sindicatelor funcţionarilor publici din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare şi a Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, membre ale Federaţiei Naţionale de Mediu „Ecologistul”, respectiv a Sindicatului Naţional al Gărzii Naţionale de Mediu, afiliat SedLex.

Principalele nemulţumiri transmise reprezentantului Guvernului în teritoriu au făcut referire la salarizarea conform grilelor actuale, discriminatorie în percepţia acestora atât faţă de salariul minim/mediu pe economie cât şi faţă de alte categorii de funcţionari publici.

De asemenea, au solicitat aplicarea legii în ceea ce priveşte acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă. Referitor la procesul de descentralizare şi regionalizare, în opinia acestora, subordonarea agenţiilor pentru protecţia mediului consiliilor judeţene ar crea situaţii în care titularul unui proiect de investiţii (consiliul judeţean) să îl şi reglementeze din punct de vedere al respectării legislaţiei de mediu prin structura proprie.

Prefectul a asigurat angajaţii din domeniul protecţiei mediului că va întreprinde demersurile necesare pentru clarificarea tuturor aspectelor şi va transmite solicitările acestora către ministerele responsabile. De asemenea, şi-a exprimat speranţa că odată cu intrarea în vigoare a prevederilor noului Cod Fiscal, care va asigura condiţiile de promovare a noii legi a salarizării, această situaţie va fi remediată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.