Un celebru ziar american vă invită să descoperiți România

LA Times

Los Angeles Times, a publicat, duminică 16 august, un articol despre frumusețile țării noastre.

Jurnalista Anne-Marrie O’Connor aseamănă experiența călătoriei sale în România cu povestea „Hansel și Gretel”, un tărâm cu turnuri și cetăți medievale. Aceasta a rămas impresionată de frumusețea arhitecturală a clădirilor istorice din București, dar mai ales de frumusețea Transilvaniei, unde „țăranii încă ară pământul cu cal și plug, ceea ce te duce cu gândul la Europa secolului 19”.

Într-o excursie de trei zile prin Maramureș povestește cum a fost cazată în case cu specific tradițional și a urmărit portul maramureșenesc, considerând că este sursă de inspirație pentru mulți designeri celebri.

Junalista, expune frumusețile principalelor atracții turistice pe care le-a vizitat împreună cu familia. Printre aceastea se numără:

– biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” din satul Rogoz;
– mănăstirea Rohia;
– împrejurimile orașului Târgu Lăpuș;
– mănăstirea Bârsana;
– casa unui artizan care prepară turtă dulce;

Nu a putut trece neobservată ospitalitatea cu care au fost tratați, celebra mămăligă, dar și celelalte delicii culinare pe care le-au încercat, Anne-Marrie O’Connor scriind un întreg articol doar despre bucătăria românească.

La finalul articolului, apărut la secțiunea „Travel a Los Angeles Times”, jurnalista dă și câteva sugestii utile despre țara noastră, cum ar fi: zboruri și bilete de avion către România, site-uri pentru trenuri și companii de transport intern, face recomandări de hoteluri și restaurante din țară și, totodată, recomandă câteva site-uri de turism.

Sursa foto: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.