Pedepse grele pentru violatorii din Vaslui

violatori

Cei șapte violatori din Vaslui vor sta ani grei după gratii. Aceștia și-au primit azi, 17 august, pedepsele în dosarul în care sunt acuzați că au violat și sechestrat o tânără de 18 ani. Hotărârile pronunțate azi de instanță nu sunt definitive.

Potrivit deciziei Judecătoriei Vaslui, Ovidiu Silviu Burada, cel care a premeditat violul a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de pușcărie iar Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Boboceanu la câte 7 ani de închisoare.

Ionuţ Bogdan Boicu a primit o pedeapsă de 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Aceeaşi sentinţă a fost pronunţată în cazul lui Alin Dumitru Rotaru şi al lui Ioan Surleac. Trebuie precizat faptul că ultimii trei şi-au recunoscut faptele.

Totodată, instanța a decis arestarea preventivă a celor șapte tineri și obligarea acestora la plata unor daune morale către victimă în valoare de 50.000 de lei.

Vă reamintim că șapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, au sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani.

În ziua respectivă doi dintre tineri s-au oferit să o ducă acasă cu maşina. Aceştia însă au mers pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde au chemat şi alţi patru prieteni din sat. Trei dintre aceştia au sechestrat-o în maşină pe fată, apoi au violat-o, în pofida insistenţelor victimei de a fi dusă acasă.

Mai târziu, cei şase tineri au mers pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde au mai chemat un prieten, patru dintre aceştia, alţii faţă de prima dată, abuzând-o sexual pe adolescentă. La un moment dat, eleva a leşinat și a fost trezită de către violatori.

După trei ore, tânăra a fost dusă acasă şi amenințată să nu povestească nimic despre cele întâmplate. Dar fata le-a povestit părinţilor că a fost abuzată sexual. A fost sesizată Poliția, dar și Ambulanța iar victima a fost transportată ulterior la spital.

Cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după comiterea faptei. Apoi, la începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni, violatorii fiind plasaţi în arest la domiciliu. Ulterior, pe 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Cei şapte au fost trimişi în judecată în decembrie 2014, pentru viol şi lipsire de libertate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.