Peste 18 milioane de euro pentru un pod nou peste Someș, în municipiul Satu Mare

pod

Primăria municipiului reședință de județ, caută proiectant şi constructor pentru realizarea unui pod nou peste râul Someş. Valoarea estimată a proiectului este de 18,5 milioane de euro (81,7 milioane lei), cu TVA. Cel de-al treilea pod peste Someş va fi construit pe strada Ştrandului.

Potrivit specialiștilor , realizarea acestui pod va duce la preluarea traficului de pe drumul european E81, reducerea poluării în zonă și la diminuarea blocajelor în trafic.

Proiectul va fi finanţat cu bani de la bugetul local şi din fonduri guvernamentale (fondul de rezervă al Guvernnului şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL).

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a contractului de execuţie şi proiectare a fost stabilită la 28 august, acordul urmând să aibă o durată de cinci ani de la data atribuirii.

Vă reamintim că la jumătatea acestui an, executivul a aprobat prin Hotărâre de Guvern, suplimentarea bugetului local al municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei, fondurile fiind necesare realizării proiectului tehnic şi începerii execuţiei lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.