Valsul românului Eugen Doga, a patra capodoperă muzicală a secolului XX (Video)

Eugen Doga

Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață. Valsul care l-a făcut celebru a fost ales de ruși, în iarna anului trecut, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Eugen Doga este recunoscut acum și de UNESCO. Celebrul vals al acestuia, inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.

Compozitorul Eugen Doga, născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din Transnistria, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale, fiind înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.

Mai mult decât atât, piesele sale se regăsesc într-un top internaţional realizat de site-ul „History Rundown” cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile. Astfel, în „Top 200 Classical Music Pieces” sunt incluse lucrările „Gramofon” pe poziţia a 83-a, iar „Dulcea şi tandra mea fiară” s-a clasat pe locul 94.

Eugen Doga este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.