Repere identitare, la Galeria de Artă „Dr. Mihai Pop” din Negrești-Oaș

Afis expo

Sâmbătă, 15 august, începând cu ora 16.00, Muzeul Ţării Oaşului, Galeria de Artă „Dr. Pop Mihai” va fi gazda expoziției „Țara Oașului – repere identitare”. Evenimentul expozițional face parte integrantă din cadrul sărbătorii „Zestrea Oașului – Festivalul Patrimoniului Țării Oașului”.

Pe lângă expoziția de etnografie găzduită de muzeu, artiștii Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta și Dorel Petrehuș propun o incursiune în sferele abstracte ale artei plastice, totul pe acordurile muzicale ale „Trio Consonantia” de la Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare.

Corneliu Pop s-a născut la 29 martie 1952 în localitatea Botiz, actualmente fiind stabilit în localitatea Vama. A studiat la Liceul de Artă din Baia Mare. Este membru al Asociaţiei „Art Bunavestire” Negreşti-Oaş.

În cadrul evenimentului de la Negrești-Oaș expune 14 lucrări cu tematică abstractă, în tehnică acrilic pe lemn şi colaj pictat. De-a lungul timpului, a avut expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate: Satu Mare, Baia Mare, Zalău, Franţa, Germania, Belgia etc. Are lucrări în colecţii publice şi private.

Ioan Pop Prilog s-a născut la 23 ianuarie 1964 în localitatea Prilog, în prezent fiind stabilit în Baia Mare. A urmat cursurile Universității de Nord Baia Mare, secţia arte plastice-pictură, L’Ecole Superieure d’Art et Design, Reims, Franţa.

Este membru al UAP din România, filiala Baia Mare și al Asociaţiei „Art Bunavestire” Negreşti-Oaş. Expune 16 lucrări cu tematică simbolist abstractă în tehnica acrilic pe pânză. A avut expoziţii personale şi de grup, în ţară şi în străinătate: Negreşti-Oaş, Satu Mare, Bucureşti, Chicago – USA, Elveţia, Franţa etc. A participat la simpozioane şi tabere de creaţie, a realizat lucrări de artă monumentală şi are lucrări în colecţii particulare în ţară şi în străinătate.

Ioan Pop Vereta s-a născut la 7 iulie 1964 în localitatea Săpânţa (judeţul Maramureş), în prezent fiind stabilit în localitatea Sighetu Marmației. Studiile le-a urmat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, secţia sculptură, Bucureşti. Este membru al UAP, secţia sculptură și al Asociației Artistice „Art Bunavestire” Negreşti-Oaş. Expune două lucrări cu tematică simbolist abstractă în andezit negru şi marmură.

De-a lungul timpului, a avut expoziţii personale şi de grup în ţară: Negreşti-Oaş, Baia Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi etc. A participat la simpozioane şi tabere de sculptură în ţară şi străinătate.

Dorel Petrehuș s-a născut la 19 februarie 1957 în localitatea Dumbrava (Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş), în prezent fiind stabilit la Negreşti-Oaş.

A urmat studiile Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” Cluj-Napoca, secţia pictură. Este membru al UAP din România, filiala Baia Mare, secţia pictură și al Asociației Artistice „Art Bunavestire” Negreşti-Oaş.

Expune 18 lucrări cu tematică figurativă, „transfigurări” în tehnica acrilic şi ulei pe pânză ţărănească şi lemn.

A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, în țară şi străinătate (Baia Mare, Satu Mare, Negreşti-Oaş, Germania, Austria) și a participat la tabere de creaţie în ţară şi străinătate. De asemenea, are lucrări în colecţii particulare şi publice. A fost distins cu premiul „Artistul anului 2015” Baia Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.