Patru sătmăreni printre câștigătorii programului MOL de promovare a talentelor

Amalia Tataran

Scrimerii sătmăreni Amalia Tătăran și Adam Macska, atletul Cătălin Marian Screment-Baciu și karateka din Carei, Bacs Mate, sunt printre câștigătorii etapei a X-a a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta ?” 2015.

Peste 900 de tineri sportivi și artiști din toate regiunile țării s-au înscris la ediția jubiliară a programului „MOL – Pot ajuta?”. Fondul alocat programului a fost majorat anul acesta la 350.000 lei, sumă care a fost împărțită între 138 de proiecte declarate câștigătoare, din care fac parte 493 de tineri talentați.

Printre tinerii care vor beneficia de finanțare în ediția jubiliară a programului MOL se numără și sătmărenii: Amalia Tătăran (medaliată cu aur la Jocurile Europene 2015) și Adam Macska (scrimă), Cătălin Marian Screment-Baciu (atletism) și Bacs Mate (karate).

Programul „MOL – Pot ajuta?” împlinește 10 ani de la lansare. În cadrul programului „MOL – Pot ajuta?” un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a X-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 10 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.088 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.

Membrii juriului de sport au fost: Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (președintele juriului), Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în opt țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, dintre care 200 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenția Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Lista cu câștigătorii din acest an o puteți vedea accesând următorul link: http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=513&lang=ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.