S-a decis restricționarea consumului de apă, pe timp de noapte, la Negrești-Oaș și Certeze

apa

În cadrul ședinței de azi, 13 august, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Satu Mare a decis restricționarea consumului de apă în orașul Negrești-Oaș și comuna Certeze, în intervalul orar 23.00-06.00, astfel încât toată populația să poată beneficia în cursul zilei de apă potabilă la robinete.

„Începând cu data adoptării prezentei (13 august) şi până la finele lunii septembrie 2015 datorită rezervelor de apă foarte reduse din cauza perioadei lungi de secetă, toți utilizatorii casnici și industriali de pe întreg teritoriul județului Satu Mare vor utiliza apa în mod rațional, având prioritate consumul de apă uman, pentru animale şi tehnologic. Utilizarea apei din reţele pentru alte destinaţii este strict interzisă. Pentru zona Negrești-Oaș – Certeze, în intervalul orar 23,00 – 6,00 se va restricționa consumul de apă astfel încât pe perioada de noapte să se creeze condiţiile realizării rezervei necesare alimentării cu apă pe perioada de activitate”, se arată în hotărârea adoptată în cursul acestei zile.

Măsura se impune după ce, pe fondul secetei și a caniculei prelungite, locatarii din cartierele de blocuri din Negrești-Oaș și cei domiciliați în amonte pe străzile Victoriei, Luna, George Coșbuc, Livezilor, Tudor Vladimirescu, Oașului nu au deloc apă la robinete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.