Restricții de circulație pe drumurile din județul Satu Mare din cauza caniculei

circulatie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a limitat circulaţia rutieră pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează județele Arad, Bihor şi Satu Mare azi, 11 august. Restricția de circulație este valabilă pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 12.00-20.00, din cauza căldurii excesive.

Restricţia vine ca urmare a emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a unei avertizări de cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pentru cele trei județe.

Excepție vor face transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, transporturile poştale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, transporturile de mărfuri sub temperatură controlată, transporturile pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată și transporturile produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcămintei rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.