Punct final la „AugustFest” cu o zi plină de evenimente și un concert de zile mari (Foto)

Carei2

Carei3

Carei4

Carei5

Carei1

Ce-a de-a VIII-a ediţie a Festivalului „AugustFest” s-a încheiat duminică, 9 august, cu o zi bogată în evenimente de mai multe genuri.

Începând cu ora 12.30 în Sala de expoziţii de la etajul Castelului Károlyi a avut loc vernisajul expoziţiei foto intitulate „Lumea Mea”, realizată de artistul AFIAP Murvai György. Evenimentul a fost moderat de Bikfalvi Zsolt, vicepreşedinte al clubului „Vasile Vénig László” Fotoclub din Carei. Vernisajul s-a desfăşurat în prezenţa a numeroşi pasionaţi de fotografie şi nu numai.

De la ora 19.00 la Amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul s-a desfăşurat şezatoarea tradiţională românească prezentată de Despărţământul ASTRA Carei, Nepoţii Iancului din Marna şi Asociaţia Colonia Moţilor din Ianculeşti.

Programul a cuprins cântece, jocuri şi multă voie bună, surprinzând momente din viaţa unei comunități rurale din aşezările româneşti cu specific moţesc, din jurul Careiului. La manifestare a fost prezent un public numeros, care a cântat alături de protagonişti şi chiar s-a prins în horă cu aceştia.

Seara s-a încheiat cu un concert incendiar al renumitului solist Charlie Horvath din Budapesta, acompaniat de formaţia Abrakazabra din Debreţin. Acompaniamentul instrumental de cea mai bună calitate, varietatea de ritmuri şi genuri, de la funky la soul, blues, jazz şi rock şi mai ales vocea unică şi personalitatea plină de energie a lui Charlie au reprezentat ingredientele unei seri de neuitat pentru careieni. Evident, nu au lipsit marile hituri ale acestuia precum: „Az légy, aki vagy”, „Jég dupla wiskyvel”„Könnyű álmot hozzon az éj” sau „New York, New York”.

Cele două bis-uri de la final şi ropotele de aplauze, a celor peste 2000 de oameni, care au durat minute bune, au demonstrat faptul că publicul a fost de-a dreptul vrăjit de artişti. La finalul concertului muzicienii şi-au făcut o poză cu spectatorii, pentru a o posta pe o reţea de socialiare. Imaginea vorbeşte de la sine despre atmosfera din parc.
Astfel, s-a încheiat ce-a de VIII-a ediţie a Festivalul „AugustFest” la Carei. Timp de opt zile, din 2 până în 9 august careienii şi nu numai, s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică retro, muzică de fanfară, jazz, dixieland și muzică de petrecere, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri şi tradiţii ţigăneşti, muzică şi tradiţii româneşti, competiții sportive și expoziții de artă fotografică, în compania unor invitaţi de renume precum Budapest Ragtime Band, Petrică Mureşan, soliştii şi instrumentiştii Castelanii şi soliştii Clubului Elevilor din Carei, Fuego, Korda György şi Balázs Klári, Ellie White, Deepcentral, formaţia Abrakazabra şi Solistul Charlie Horvath.

Organizatori evenimentului au fost: Direcţia de Cultură a municipiului Carei şi Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local din oraș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.