Pagubele produse de secetă în județul Satu Mare vor fi evaluate de Prefectură

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a convocat azi, 6 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), cu atribuţiuni în gestionarea situaţiilor de secetă prelungită şi de caniculă.

Temele dezbătute pe ordinea de zi au fost: asigurarea în condiţii normale a furnizării apei potabile în oraşul Negreşti-Oaş, evaluarea efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole şi măsurile ce se impun a fi întreprinse de instituţiile şi autorităţile publice, în perioada în care judeţul Satu Mare se află sub Cod galben de caniculă.

Întrucât nivelul debitului apei pe văile care alimentează staţia de tratare a apei din Negreşti-Oaş este unul scăzut şi pentru a preveni situaţia de restricţionare a furnizării apei potabile către cetăţeni, prefectul le-a cerut instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţiuni în domeniu o mai mare implicare, vigilenţă şi eficienţă. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi udarea grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor, etc.

În vederea evaluării efectelor produse de secetă asupra culturilor agricole, prin ordin al prefectului, s-a constituit un grup de lucru care se va deplasa în teren pentru a analiza situaţiile produse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.