Presiune redusă la apă în Negrești-Oaș, din cauza secetei

apa

Seceta prelungită și consumul ridicat de apă din această perioadă provoacă o criză de apă la Negrești-Oaș, anunță Apaserv Satu Mare, care roagă populația să-și limiteze consumul pentru a preîntâmpina o criză majoră.

„În ultima perioadă, din cauza secetei generate de lipsa precipitaţiilor şi creşterii consumului de apă, au apărut variaţii de presiune în reţelele de distribuţie a apei potabile din Negrești-Oaș. Deoarece debitele de apă ale unor puncte de captare sunt foarte scăzute, conducerea societăţii face un apel către consumatori, prin care solicită să utilizeze apa potabilă doar în scopurile prevăzute în contractul de furnizare/prestare a serviciul de alimentare cu apă-canal, respectiv în scopuri gospodăreşti şi de uz casnic şi să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi: udatul grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor, etc.”, anunță Apaserv într-un comunicat de presă semnat de directorul general Dan Stegerean.

Având în vedere această situație, primarul orașului Negrești-Oaș, a convocat pentru miercuri, 5 august, o întâlnire de urgență la care va participa și prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram. Scopul este acela de a găsi soluții provizorii pentru ca situația să nu devină mai dramatică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.