Ţigări în valoare de 154.500 lei confiscate de către poliţiştii de frontieră

tigarile1

tigarile2

tigarile3

tigarile4

tigarile5

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat cantitatea de 18.630 pachete ţigări, în valoare de peste 154.000 lei.

Ţigările au fost confiscate de la doi cetăţeni români, un bărbat din Maramureş şi o femeie din Satu Mare, care sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două maşini au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră.

Sâmbătă, 1 august, poliţiştii de frontieră din Petea au identificat pe raza localităţii Lazuri, un autoturism marca Volkswagen Pasat, care staţiona pe un teren agricol şi despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

În autoturism se afla un bărbat care în urma identificării s-a stabilit că este cetăţeanul român Flaviu C. de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. În urma controlului asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, trei colete voluminoase în care erau ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că este vorba de 1.130 pachete ţigări, în valoare de peste 5.000 de lei.

La scurt timp, oamenii legii au depistat şi oprit în trafic, un alt autoturism, de aceeaşi marcă, pe comunicaţia Lazuri – Satu Mare, condus de către Monica L. de 33 de ani, domiciliată pe raza judeţului nostru. Şi în acest autoturism, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, şapte pungi care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, asupra cărora femeia nu avea documente de provenienţă. În urma inventarierii ţigărilor, s-a stabilit că este vorba de 1.000 pachete de ţigări, în valoare de 4.500 lei.

În ambele cazuri, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismele Volkswagen Pasat au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării investigaţiilor. Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.