Filmul „Nori peste Sils Maria”, în prima seară a Caravanei TIFF la Satu Mare

tiff

Caravana TIFF ajunge luni, 3 august la Satu Mare, cu filme în aer liber, în Pasajul „Corneliu Coposu”. În prima seară (luni), sătmărenii vor putea urmări lungmetrajul „Nori peste Sils Maria” (Clouds of Sils Maria). Caravana va poposi la Satu Mare în zilele de 3, 4 și 5 august. Intrarea este liberă.

În cele trei seri, startul se dă la ora 21.00 cu proiectarea unor scurtmetraje pentru a intra în atmosfera cinematografică. De la ora 21.45, spectatorii vor avea ocazia să vadă producții recente apreciate de public și de critica internațională: Clouds of Sils Maria (Nori peste Sils Maria), Comoara și Wild Tales (Povești trăsnite).

Pe 3 august, spectatorii le vor vedea pe marele ecran pe Juliette Binoche și Kristen Stewart (Twilight), două frumuseți din generații diferite, care își dau replica într-un film de Olivier Assayas: „Nori peste Sils Maria” (Clouds of Sils Maria). Filmul a rulat în competiție la Cannes 2014 și i-a adus lui Kristen Stewart un premiu César pentru rol secundar.

Este drama unei actrițe recunoscute, invitată să joace într-o repunere în scenă a piesei care a făcut-o celebră cu 20 de ani în urmă. Dacă atunci a interpretat-o pe Sigrid, o fată superbă care îşi împinge şefa, Helena, la sinucidere, acum ar trebui să joace celălalt rol, pe cel al mai vârstnicei Helena.

Până în luna septembrie, Caravana TIFF va aduce 34 de filme din selecția Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) în peste 15 orașe din țară. Proiectul aduce în atenția publicului filme apreciate din programul TIFF, titluri nominalizate la Oscar, dar și câteva dintre cele mai noi pelicule românești ale anului. Anul trecut, peste 30.000 de spectatori au luat parte la proiecții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.