Terapie ocupațională prin horticultură la Asociația „Stea”

solar 2

solar 6

solar 7

Printr-o inițiativă începută anul trecut prin proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă”, Asociația „Stea” are posibilitatea de a demonstra din nou că tinerii fără adăpost sunt capabili să devină membrii activi ai comunităţii noastre, în condiţiile unui sprijin adecvat care să-i determine pe ei înșiși să creadă în forțele proprii.

Aplicarea principiului „Nu da omului pește. Învață-l să pescuiască!” are începând de anul trecut o nouă dimensiune la Asociația „Stea”. 28 de tineri sunt implicați până în momentul de față în programul de terapie ocupațională prin horticultură.

Orice vizitator care intră la Asociația „Stea” este invitat automat să viziteze, preț de câteva minute, grădina și solarul din curtea centrului de zi, și dacă se poate, și cele din zona Curtuiuș, unde din acest an asociația are un spațiu mult mai mare de grădină și două solarii a câte 240 de metri pătrați.

Proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă” este realizat de către Asociaţia „Stea” în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.