Apă murdară la robinetele locuitorilor din Carei

apa neagra

La punctul „Diverse” al ședinței de azi, 31 iulie a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Eva Mărginean (UDMR) a adus în atenția colegilor săi câteva probleme cu privire la apa potabilă din Carei. Potrivit acesteia, de câteva zile, la robinetele locuitorilor din Carei curge apă neagră, imposibil de consumat.

În luarea de cuvânt, președintele ADI Apă, Octavian Lazin, a explicat că problema se datorează stației de epurare de la Doba, unde se fac probe deoarece locația va fi dată în folosință luna viitoare. „Din păcate, astfel de situații vor mai fi deoarece în prezent se efectuează probe la stația de la Doba. În urma acestor probe se spală depunerile de pe conducta de aducțiune Moftin-Carei, depuneri care dau culoarea închisă apei”, spune Lazin.

Potrivit interlocutorului conducta de aducțiune este veche și plină de depuneri acumulate de-a lungul anilor, mizerii care dau culoarea neagră apei de la robinetele consumatorilor.

De asemenea, Eva Mărginean a vrut să afle că cine va plăti apa murdară care curge la robinetele oamenilor. În răspunsul său, Lazin a explicat că este de competența Primăriei Carei să sesizeze operatorul de apă Apaserv cu privire la aceste neplăceri și că pe perioada probelor, până la curățirea conductei de aducțiune, oamenii s-ar putea să beneficieze de reduceri de până la 30% la factura de apă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.