Din 1 septembrie se desființează stația de microbuze de sub Podul Decebal

statii

În cadrul ședinței de azi, 30 iulie, consilierii municipali au aprobat regulamentul de acces în municipiu dar și punctele de oprire pentru microbuzele și autobuzele care efectuează serviciul public de transport persoane prin curse regulate pe trasee județene și interjudețene. Noul regulament va intra în vigoare din data de 1 septembrie.

Consilierii au votat în unanimitate noul regulament care practic desființează stația existentă în prezent sub Podul Decebal. Din proiectul votat de consilieri reiese că vor exista puncte intermediare de oprire pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor, cum ar fi, sub Podul Golescu sau pe strada Corvinilor, însă microbuzele nu vor mai avea voie să staționeze decât în autogările autorizate.
Astfel, potrivit noului regulament, din 1 septembrie, autobuzele și microbuzele vor putea staționa doar în cele patru autogări autorizate de unde se vor deplasa pentru a-și lua călătorii.

În raportul de specialitate care stă la baza acestui proiect de hotărâre se arată că „în municipiu intră zilnic peste 500 autobuze de transport persoane, care execută servicii de transport prin curse regulate în trafic judeţean sau interjudeţean, care contribuie substanţial la îngreunarea traficului, în special în zona centrală şi pe podurile care traversează râul Someş, dar totodată sunt şi importanţi factori de poluare. Operatorii de transport nefiind supuşi unor reglementări naţionale sau locale privind punctele de plecare sau de sosire în municipiu sau privind traseele pe care pot să le parcurgă, şi-au făcut trasee proprii, care practic fiecare în parte atinge zona centrală, iar punctele de oprire pentru îmbarcarea pasagerilor sunt staţiile publice acordate cu drept de utilizare exclusivă operatorului care are semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport persoane prin curse regulate în interiorul municipiului, sau au ocupat spaţii din domeniu public neamenajate, care au devenit un fel de autogări neautorizate şi evident necontrolate de autorităţile cu responsabilităţi în domeniu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.