Consilierii UDMR și PNL îl atacă dur pe primarul Dorel Coica

Cosmin Ratiu

Maskulk Csaba

Nits Janos

Profitând de faptul că primarul Dorel Coica a lipsit de la ședința de azi, 30 iulie a Consiliului Local, aleșii UDMR prin vocea lui Maskulik Csaba și Nits Janos, respectiv PNL avându-i care „vârfuri de lance” pe Adrian Albu și Cosmin Rațiu, l-au criticat dur pe primarul Dorel Coica. Mai mult decât atât, Maskulik îl acuză pe edilul municipiului, reședință de județ de „abuz în serviciu”.

Consilierul UDMR Maskulik Csaba spune că acolo unde se efectuează lucrări de reabilitare și unde se închide circulația pe străzi, cetățenii nu sunt anunțați din timp. La punctul „Diverse” al ședinței de azi, Maskulik a declarat că cetățenii ar trebui anunțați din timp în presă cu privire la lucrările care se fac pe străzile din Satu Mare.

De asemenea, Maskulik, în absența edilului Dorel Coica, l-a acuzat pe acesta de abuz în serviciu. Consilierul UDMR spune că edilul acuză prin ieșirile sale publice și prin comunicatele de presă modul în care au votat consilierii în cadrul ședințelor.

Maskulik a fost susținut de către consilierul local PNL, Cosmin Rațiu care a subliniat că niciun consilier nu poate fi obligat să voteze într-un fel sau altul ci „fiecare este liber să voteze așa cum crede de cuvință, cum îi dictează conștiința sau cetățenii pe care îi reprezintă”, spune Rațiu.

De altfel, ironia consilierului Rațiu a ajuns la extrem când la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației „PUZ Fermă reproducţie suine – 200 scroafe, total efectiv 1900” amplasat în extravilanul municipiului, acesta „a dorit” să-l întrebe pe primarul Dorel Coica dacă „se va ocupa personal de cele 200 de scroafe sau porci”. Ironică a fost și Marcela Papici, președintele de ședință, care l-a rugat pe Rațiu să adreseze întrebări la care executivul să poată răspunde, deoarece „în lipsa domnului primar trebuie să-l supunem pe domnul viceprimar la efortul de a răspunde”.

În altă ordine de idei, în luarea de cuvânt consilierul UDMR Nits Janos a spus că în cadrul primăriei există o notă internă prin care primarul Dorel Coica a interzis eliberarea unor copii de pe anumite documente. În sprijinul acestuia a venit și liberalul Adrian Albu care a propus că „dacă există o asemenea notă internă aceasta trebuie făcută publică deoarece acesta este un caz grav de abuz în serviciu din partea primarului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.