România a câștigat patru medalii şi locul I în Europa, la Olimpiada Internaţională de Chimie

chimie

Două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz reprezintă bilanţul participării româneşti la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20-29 iulie, la Baku (Azerbaijan).

Cu acest rezultat, echipa României s-a clasat pe locul I in Europa şi pe locul VI în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Medaliile de aur au fost adjudecate de Dumitru Călugăru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), laureat cu argint la ultimele două ediţii, şi Andrei Iliescu (clasa a XII-a – Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Punctajele realizate le-au permis celor doi olimpici clasarea în primele zece locuri ale concursului.

Medalia de argint a fost obţinută de Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Vlad Mihai Mandric (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), premiat şi la ediţia de anul trecut (argint).

Reamintim că trei din componenţii lotului prezent la Baku – Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea – şi-au adăugat în palmares distincţii de cel mai înalt nivel (medalii de aur şi argint) şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev” din primăvara acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.