A murit cel mai bogat polonez. Avea afaceri și în județul Satu Mare

Jan Kulczyk

Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, Jan Kulczyk, care deținea afaceri și în județul Satu Mare, a murit în noaptea de marți, 28, spre azi, 29 iulie, în urma unor complicații apărute în cursul operației la care a fost supus. Kulczyk avea 65 de ani și o avere estimată la aproximativ 4 miliarde de dolari.

Jan Kulczyk avea afaceri și în județul Satu Mare. Este vorba despre Serinus Energy, o firmă de exploatare a petrolului și a gazelor naturale care deține o concesiune în județul nostru. Totodată, Kulczyk deținea și Ciech Soda România (foste Uzine Sodice Govora), unde fabrica sodă calcinată.

Vă reamintim că în luna aprilie 2015, Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a anunțat că ar putea începe exploatarea la sonda Moftinu-1001, după ce în urma forării s-a identificat un zăcământ de gaze de aproximativ 481,4 milioane de metri cubi.

În cursul ultimului trimestru din 2014, Serinus a forat şi finalizat două sonde în Satu Mare. Este vorba despre Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis.

Mai trebuie spus că pe lângă perimetrul din Satu Mare, Serinus Energy are activităţi de explorare şi producţie în Ucraina, Tunisia, Brunei şi Siria.

Jan Kulczyk lasă în urma sa doi copii din prima căsnicie, Dominika și Sebastian. Sebastian a supravegheat afacerile familiei încă de la sfârșitul lui 2013 când a preluat poziția de director executiv al Kulczyk Investments, care reunește principalele active Kulczyk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.