Lectorul universitar Mariana Popa rămâne după gratii

Mariana Popa

Lectorul universitar Mariana Popa rămâne în arest preventiv după ce magistrații Curții de Apel Cluj au respins azi, 27 iulie, contestația acesteia cu privire la trimiterea sa în arest preventiv pentru 30 de zile.

Mai mult decât atât, Mariana Popa trebuie să plătească 300 de lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Vă reamintim că angajata Universității „Vasile Goldiș” Arad, filiala Satu Mare, este cercetată pentru luare de mită.

„Respinge contestaţia formulată de inculpata P. M. (Popa Mariana) împotriva Încheierii penale nr. 156/21.07.2015 a Tribunalului Sălaj. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 27.07.2015”, se arată în soluția dată de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit procurorilor, în calitate de cadru didactic coordonator al lucrărilor de licență, Mariana Popa a primit bani de la șapte studenți, ume cuprinse între 250 și 300 de euro pentru fiecare lucrare de licență. Din ancheta realizată de procurori reiese că Popa trimitea studenților lucrările gata scrise în format electronic, prin e-mail.

Inițial, Mariana Popa a fost reținută pentru 24 de ore, iar în data de 21 iulie Tribunalul Sălaj a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzată de luare de mită.

Un Comentariu la "Lectorul universitar Mariana Popa rămâne după gratii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.