Două medalii de argint pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

olimpici

Lotul olimpic al României a cucerit două medalii de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Medaliat cu aur la ediţia precedentă, dar şi la recent încheiata Olimpiadă Internaţională de Biologie, Dan Mircea Mirea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova) a obţinut în acest an medalia de argint şi premiul pentru Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect.

O distincţie similară – medalie de argint – a cucerit şi Teodora-Elena Solovan, elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Din lotul ţării noastre au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacşu, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

La ediţia curentă a olimpiadei, desfăşurată în perioada 20-24 iulie, în Bulgaria (Blagoevgrad), au participat echipe din 29 de ţări: Australia, Bangladesh, Bugaria, Canada, China, Cehia, Estonia, Franţa, Ungaria, India, Irlanda, Islanda, Japonia, Kazahstan, Lituania, Olanda, Polonia, România, Rusia, Singapore, Slovenia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina, Anglia şi Statele Unite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.