COTAR Satu Mare cere sprijin în reducerea pirateriei rutiere

politisti-rutieri-cotar

Printr-un comunicat de presă remis azi, 27 iulie redacției noastre, conducerea Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), filiala Satu Mare, cere sprijinul participanților la trafic pentru a identifica mai ușor persoanele care efectuează în mod repetat transport public de persoane, fără a deține autorizație în acest sens.

În continuare vă prezentăm comunicatul de presă remis de COTAR Satu Mare:

„Potrivit Legii nr. 129/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 38/2003 publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 5 iunie 2015, în urma discuţiilor Conducerii Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR pentru sancţionarea activităţii neautorizate de transport persoane, vă aducem la cunoştinţă obligaţia dumneavoastră de a susţine sancţionarea pirateriei rutieră prin măsurile stabilite în conformitate cu prevederile legale.

În cazul în care constataţi activităţi neautorizate de transport persoane, vă rugăm să ne aduceţi la cunoştinţă traseul şi orele la care se efectuează activitate de piraterie, numărul de înmatriculare, marca şi tipul autovehiculului cu care se efectuează această activitate neautorizată. De asemenea avem rugămintea să ne transmiteţi fotografii ale acestor autovehicule pentru a le putea înainta Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Vă reamintim că persoanele care efectuează în mod repetat transport public de persoane fără a deţine autorizaţie vor fi sancţionate cu amenzi între 1000- 2000 lei şi măsuri complementare –ridicarea plăcuţelor de înmatriculare pe o perioadă de 6 luni.

Aceste activităţi neautorizate de transport persoane pun în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi tocmai de aceea cu toţii avem obligaţia de a combate nerespectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.

Vă rugăm ca şi constatările făcute de către dvs. cu probele solicitate mai sus să le transmiteţi pe adresa de e-mail (cotarsatumare@gmail.com) pentru a le putea centraliza şi transmite către Inspectoratul Judeţean de Poliţie în vederea verificării şi sancţionării acolo unde se vor confirma abaterile, transport de călători ilegal”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.