Dorel Coica despre Kereskenyi Gabor: „Eu, spre deosebire de el, sunt omul faptelor”

Dorel-Coica

În cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 26 iulie, primarul Dorel Coica a vorbit despre negocierile purtate cu UDMR pentru postul de viceprimar al municipiului Satu Mare, rămas vacant după numirea Marcelei Papici în funcția de manager al Spitalului Județean.

Coica spune că discuțiile s-au oprit în momentul în care parlamentarii UDMR, în frunte cu deputatul Kereskenyi Gabor au solicitat atribuții în domeniul învățământului pentru noul viceprimar.

„Am refuzat, pentru că de acest sector se ocupă primarul, şi astfel au ajuns UDMR-iștii să spună că refuză postul de viceprimar. Domnul Kereskenyi, care s-a ocupat de învăţământ cât a fost viceprimar, nu a făcut nimic. Ce a făcut Kereskenyi cât a fost viceprimar? A însoţit în turnee jucătoarele de culoare şi s-a bătut cu jandarmii, de a ajuns să i se pună cătuşe. Acuma strigă că nu am curajul unei confruntări televizate cu el! De ce să mă confrunt cu el? Eu, spre deosebire de el, sunt omul faptelor. Nu am nimic cu maghiarii, tot ce am, am doar cu conducerea UDMR. Oamenii trebuie să știe că UDMR-ul nu mai reprezintă interesele maghiarilor”, spune Dorel Coica.

Primarul a subliniat și faptul că în perioada în care UDMR-ul a avut învățământul în subordine, adică între 2008 şi 2012 când Kereskenyi Gabor a fost viceprimarul municipiului Satu Mare, s-au făcut extrem de puține investiții în acest domeniu, în comparație cu perioada în care el (Dorel Coica) s-a ocupat, şi se ocupă de învățământul sătmărean.

Totodată, primarul spune că va face un bilanț comparativ între 2008-2012, respectiv 2012-2015 pentru a demonstra investițiile făcute în școli, grădinițe și creșe.

“Ca să-i demonstrez domnului Kereskenyi cât de eficient a fost dânsul ca viceprimar l-am rugat pe domnul viceprimar Roca să scoatem exact valoarea investiţiilor în perioada 2008-2012 în învăţământ, şcoli, grădiniţe, creşe şi să scoată valoarea investiţiilor de când am venit noi din 2012. Pe ce teme să mă confrunt eu cu domnul Kereskenyi? Pe tema naţionalismului? Pe tema lui Jobbik? Sau pe ce temă? Eu sunt primarul municipiului merg să discut despre ce am făcut, ce fac şi ce vreau să fac. Domnul Kereskenyi este obişnuit să se confrunte. Dacă dânsul se consideră valoros şi are nişte acte normative pe care le-a promovat, să vină să ni le prezinte, să vedem ce a făcut timp de 4 ani în Primăria Satu Mare. O să vedem şi câţi bani a luat de la Primărie pentru inactivitatea sa şi acum se dă mare formator de opinie şi mare provocator, că nu am eu curaj să mă confrunt cu el. Eu nu mă cobor la nivelul lui. Eu am altă gândire, eu am şcoală, nu mi se umflă muşchii în mine şi să mă duc să mă bat cu jandarmii, nu mă bat cu arbitrii, eu nu mă bat cu antrenorii în teren”, spune Dorel Coica.

Primarul a mai spus că are treabă cu UDMR-ul deoarece aceştia “sunt făţarnici” şi nu mai reprezintă interesele populaţiei de etnie maghiară. “S-a văzut şi în 2012. Foarte mulţi maghiari l-au votat pe Coica pentru că au avut încredere în el. În 2016 şi mai mulți maghiari o să-l voteze pe Coica. Credeţi că populaţia de etnie maghiară nu vede ce luptă este între Kereskenyi şi Masculic? Se bat şi se mănâncă unii pe alţii. Foarte bine! Să vadă cine sunt politicienii care îi conduc”, spune primarul municipiului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.