S-a pus piatra de temelie pentru Centrul Multicultural din Negrești-Oaș (Galerie foto)

negresti1

negresti2

negresti3

negresti4

negresti5

negresti6

negresti7

negresti8

negresti9

negresti10

negresti11

negresti12

negresti13

negresti14

negresti15

negresti16

negresti18

Azi, 25 iulie, a avut loc un eveniment istoric pentru comunitatea din capitala Țării Oașului și anume, a fost pusă piatra de temelie pentru Centrul Multicultural din Negrești-Oaș. Proiectul unui asemenea centru în Negrești-Oaș prinde viață după 25 de ani în care orașul nu a avut un așezământ cultural.

La evenimentul ce a avut loc de la ora 10.00, au participat președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, secretarul executiv Andrei Dolineaschi, președintele Organizației PSD Satu Mare, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, prefectul județului, Eugeniu Avram, primarul orașului Negrești-Oaș, gazda evenimentului, Aurelia Fedorca, consilieri locali din capitala Țării Oașului și localnici.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat, după care edilul orașului, Aurelia Fedorca, a trecut în revistă o parte din realizările făcute cu sprijinul fostului vicepremier și actualul președinte al PSD la nivel național, Liviu Dragnea pentru Negrești-Oaș. Apoi, Fedorca a dat citire unui hrisov „care să stea mărturie pentru tot ce s-a întâmplat aici”, în care sunt trecute numele tuturor celor care au contribuit la demararea acestui proiect, document ce a fost așezat la baza temeliei Centrului Multicultural.

„Nu aveam nicio variantă pentru construirea acestui Centru Multicultural dacă nu erau alături de noi acești oameni cu suflet mare (făcând referire la oaspeții prezenți la eveniment). La acest eveniment l-am invitat și pe domnul președinte, Liviu Dragnea, care este de altfel cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș, care s-au îndrăgostit de Țara Oașului. Dumnealui a demonstrat în nenumărate rânduri că este alături de noi, negreștenii”.

În luarea de cuvânt Liviu Dragnea a subliniat faptul că „am auzit ceva despre o invitație. Mă iertați doamna primar, dar nu pot fi invitat la mine acasă. Atât de dragă îmi este Țara Oașului încât dacă doamna primar îmi găsiți un loc de casă, poate mă mut aici. De-a lungul anilor au venit aici în vizită mulţi politicieni, veneau pentru că spuneau cât de frumoasă e Ţara Oaşului, cât de frumoase sunt costumele de aici, câtă cultură se află aici de zeci de mii de ani, dar cum veneau aşa plecau. Am zis: poate exista totuşi cineva odată care după ce cunoaşte aceste locuri, după ce îndrăgeşte aceste locuri se poate gândi că şi oşenii au nevoie de dezvoltare. Există cineva care poate lăsa ceva în urma lui? Asta m-a animat tot timpul, asta m-a făcut să accept titlul de cetăţean de onoare a acestui oraş. Asta m-a făcut să depun toate eforturile posibile şi legale pentru ca acest oraş să devină într-adevărat capitala Ţării Oaşului. Sunt nişte locuri atât de frumoase, cu un potenţial turistic atât de mare, oameni şi tineri care au nevoie de un loc unde să se desfăşoare actul de cultură, care au nevoie de infrastructură, care au nevoie de o viaţă mai bună”.

După luările de cuvând s-a pus piatra de temelie pentru Centrului Multicultural, iar soborul de preoți prezent la eveniment a sfințit locul pe care se va ridica noul așezământ.

Centrul Multicultural din Negrești-Oaș își va avea sediul pe strada Victoriei nr. 106. Potrivit primarului Aurelia Fedorca, valoarea proiectului este de 3 milioane de euro, iar noul așezământ va cuprinde: sală de spectacole și teatru, bibliotecă, cinamatograf, galerie pentru expoziții și parcare subterană. Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2016, iar lucrările sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.