Trenul personal Cluj Napoca-Satu Mare se transformă în accelerat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16 trenuri Regio (R) printre care și cel care circulă pe ruta Cluj Napoca-Satu Mare retur, vor deveni începând din 1 august, trenuri InterRegio (IR), potrivit legislației în vigoare. De fapt, este vorba despre 16 foste trenuri personale care din august vor primi rangul de accelerat.

CFR Călători a luat măsuri astfel încât transformarea trenurilor R în trenuri IR să nu influenţeze preţul biletelor și al abonamentelor pentru călătorii care merg pe rutele unde trenurile îşi schimbă rangul.

Avantajul pentru pasageri, susțin reprezentnții CFR Călători, este că de la 1 august își pot face, opțional, rezervări de loc chiar și pe distanțe mici. Menționăm că vânzarea online de bilete la tarif Regio la aceste trenuri va fi disponibilă în cel mai scurt timp.

Biletele de călătorie la trenurile devenite IR pot fi cumpărate la tarif de tren Regio numai de la casele de bilete din agențiile CFR și din gările aflate pe ruta trenului Regio modificat în InterRegio.

Tarifele de tren Regio, cu rezervare opțională, vor fi aplicate numai la clasa a II-a, pentru biletele de tip: preț întreg, copil, precum și pentru facilitățile emise în baza unor acte normative la care călătorii plătesc și ei o parte din tarifele de transport, respectiv pentru: elev, student, pensionar.

De asemenea, majoritatea trenurilor vor circula după aceleași orare de circulație și își vor menține opririle itinerarice.

Un Comentariu la "Trenul personal Cluj Napoca-Satu Mare se transformă în accelerat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.