Restricții de circulație în Satu Mare din cauza caniculei

restrictii

Din cauza Codului portocaliu emis pentru azi, 23 iulie, în șase județe ale țării printre care și Satu Mare, conducerea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) anunță instituirea restricției temporare a circulației vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naționale din județele afectate de caniculă. Restricția este valabilă azi în intervalul orar 12.00-20.00.

Excepție de la această măsură fac: transporturile de persoane; de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturile funerare; poștale; de echipamente de prim ajutor; transporturile pentru distribuire de carburanți; transporturile de mărfuri sub temperatură controlată; transporturile pentru tractări vehicule avariate; transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate salubrizării; transporturile de apă îmbuteliată și cele de produse provenite din exploatări agricole.

Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformații majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere.

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA cu sprijinul organelor de Poliție Rutieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.