Traficant de droguri, reținut pentru 24 de ore. Dealer-ul vindea stupefiante și în cluburile din Satu Mare

dealer

Casa unui bărbat din Baia Mare, un cunoscut dealer de droguri, a fost percheziționată în această dimineață (azi, 15 iulie) de procurorii și ofițerii DIICOT Satu Mare. Traficantul de droguri a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă.

În paralel, procurorii au efectuat percheziții și pe raza județelor Suceava, Bihor, Satu Mare și Vaslui, în cadrul căreia au fost vizate cinci persoane, două din Baia Mare și Șomcuta Mare, respectiv trei din localitatea Negrești, județul Vaslui.

Cei cinci suspecţi au fost monitorizaţi de mai mult timp. În cursul zilei de marți, 14 iulie, unul dintre suspecţi a primit o sumă de bani în schimbul a 1.000 pastile ecstasy provenite din Belgia, tranzacție ce le-a pus capac traficanților. Percheziţii au fost realizate şi în Satu Mare, Bihor, Cluj, Suceava şi Vaslui.

Membrii grupării comercializau plicuri de câte 5 grame cu cocaină, la un preț cuprins între 80 și 100 de euro gramul, dar și pastile de Ecstasy în cluburile și localurile din Baia Mare, Satu Mare, dar și în alte orașe ale țării.

Băimăreanul reținut azi a fost adus pentru audieri la Satu Mare. În cele din urmă traficantul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie–iulie 2015, Cosmin Grațian Precup şi Cristian Butean, prin intermediul lui Vlăduț Constantin Bălăuță, Mihai Andrei Bălăuță şi Dumitru Onciu au procurat din străinătate diverse cantităţi de cocaină şi pastile Ecstasy pe care aceştia le-au introdus în România şi le-au distribuit fie direct, fie prin intermediari unor cercuri extinse de consumatori de pe raza judeţelor Maramureş, Cluj, Bihor, Satu Mare și Suceava.

Vlăduț și Andrei Bălăuță au creat legături bine structurate în mai multe state din Uniunea Europeană cât şi din America Latină, aderând la activitatea de criminalitate organizată a unor reţele transfrontaliere de trafic internaţional de droguri cu potenţial ridicat de periculozitate (cocaină şi comprimate MDMA).

În mod regulat, aceștia s-au deplasat în străinătate de unde au procurat cantităţi importante de droguri de mare risc, introducându-le în România fie direct, fie prin diferite persoane interpuse.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca – Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, au efectuat azi, 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Maramureş, Suceava, Bihor, Vaslui şi Satu Mare.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost depistate şi ridicate 964 pastile de ecstasy şi un gram de cannabis.

Sursa foto: www.emaramures.ro

Un Comentariu la "Traficant de droguri, reținut pentru 24 de ore. Dealer-ul vindea stupefiante și în cluburile din Satu Mare"

  1. Pingback: Vezi cine alimenta rețeaua ce vindea droguri în Satu Mare | Satmareanul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.