BIBLIOTECA MUNICIPALĂ CAREI: Bibliovacanța 2015

Carei

Bibliovacanța ediția 2015 a debutat la Biblioteca Municipală Carei luni, 29 iunie. Peste 50 de elevi din clasele I-VIII s-au înscris la programul educativ – recreativ organizat în fiecare vacanță de vară.

În prima zi, participanții s-au inițiat în tainele Quilling-ului ajutați de educatoarele Cornelia Cuc și Carmen Borota sub îndrumarea cărora copiii au confecționat floricele, fluturași și felicitări din fâșiuțe răsucite de hârtie.

A doua zi, Portik Erzsebet a adus tehnica Origami, iar hârtia pliată cu îndemânare s-a transformat în petale, apoi în flori tridimensionale care, unite între ele, au devenit un glob floral.

Limba engleză și-a dezvăluit tainele în cântecele și jocuri, devenind mult mai accesibilă cu ajutorul elevilor voluntari Petra Gindele, Gyetko Reka, Herman Timea Eszter, Heinrich Hedwig, Maurer Peter, coordonați de prof. Mak Lilla, de la Liceul Teoretic Carei, și de profesoarele Alina Ghirean, Carmen Antal și Laura Biro. Participanții la Bibliovacanță au aflat, astfel, că a învăța o limbă străină este un joc vesel pe ritmul copilăriei.

Programul dedicat Bibliovacanței va continua și zilele următoare în care se vor împleti jocurile cu activitățile creative, participanții vor lua contact cu vechi meșteșuguri artizanale, vor picta pe lemn și vor lua o primă lecție de călărie sau de actorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.