TRIBUNALUL SATU MARE: Începe vacanța judecătorească

tribunal

Începând de miercuri, 1 iulie, personalul instanțelor judecătorești intră în vacanță. Perioada de concediu ține două luni, până la data de 31 august.

Potrivit legislației în vigoare, vacanţa judecătorească se stabileşte prin Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, elaborat de către Consiliul Superior al Magistraturii şi de Ministerul Justiţiei. Potrivit regulamentului vacanţa judecătorească este de două luni în fiecare an calendaristic, în intervalul 1 iulie-31 august.

În intervalul mai sus menționat personalul Tribunalului Satu Mare îşi efectuează, de regulă concediul de odihnă şi sunt stabilite a fi judecate cauzele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate.

Numărul şi compunerea completelor de judecată care vor funcţiona în timpul vacanţei judecătoreşti, sunt stabilite prin hotărâre, de către Colegiul de Conducere al Tribunalului Satu Mare, la propunerea preşedintelui.

În perioada vacanţei judecătoreşti compartimentele instanţei: Registratura, Arhiva şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, vor avea program cu publicul în fiecare zi, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-11.00.

Vacanţa judecătorească se încheie la data de 31 august, urmând ca din 1 septembrie activitatea instanţei să revină la programul de lucru specific anului judecătoresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.