SCANDAL: Consilierii PNL au părăsit ședința de CONSILIU JUDEȚEAN

cj

Proiectul cu privire la aprobarea preluării deşeurilor menajere din Cluj-Napoca la groapa de gunoi de la Doba a încins spiritele în cadrul ședinței de azi, 30 iunie, a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare. În urma unor discuțiilor aprinse pe marginea acestui punct, consilierii PNL s-au ridicat și au părăsit sala de ședințe dar s-au întors după ce proiectul de hotărâre cu pricina a fost scos de pe ordinea de zi.

Pentru început, consilierul liberal Ionuţ Rus, preşedintele Comisiei de Buget, a propus introducerea unor amendamente la proiectul de hotărâre, ce prevedeau preluarea deşeurilor pe o perioadă de doar trei luni cu posibilitatea prelungirii ulterioare a acestei perioade pe un an de zile.

În luarea de cuvânt, vicepreședintele CJ, Mircea Govor a declarat că preluarea deșeurilor este rentabilă doar în cazul în care contractul se încheie pe cel puțin un an de zile și nu doar pe trei luni. Govor a spus că în aceste condiții județul ar obține aproximativ 6 milioane de lei, sumă ce ar putea fi investită în Groapa ecologică de la Doba.

De asemenea, consilierul Ștefan Kaiser a propus ca drumul Mădăras-Gelu a cărei refacere ar costa 600.000 de euro să fie reparat de firma care va efectua transportul deșeurilor din Cluj. Totodată, Kaiser a propus ca contractul să prevadă o clauză de reziliere unilaterală din partea CJ Satu Mare, în orice condiţii.

În discuții a intrat și vicepreședintele Rudolf Riedl care le-a explicat consilierilor că în urma închiderii depozitului de deșeuri din Cluj, și până la amenajarea unui alt spațiu unde acestea să fie depuse, autoritățile clujene caută variante unde să depoziteze gunoiul.

La acest punct a luat cuvântul și Adrian Cozma care a subliniat că de fapt, cantitatea de gunoaie ce ar urma să fie aduse la groapa de la Doba nu a fost corect calculată și că județul va fi traversat (în condițiile în care proiectul ar fi fost votat) zilnic de zeci de mașini de mare tonaj, încărcate cu zeci de tone de deșeuri. Potrivit acestuia, în aceste condiții nu doar drumurile vor fi afectate ci și mediul înconjurător.

La intervenția lui Cozma, Govor le-a replicat noilor liberali că trebuiau să sprijine județul în 2010, când s-au făcut concedieri de la stat, s-au tăiat salariile și pensiile și când s-au închis spitalele. Susținând că acest subiect nu are legătură cu ședința, consilierii PNL s-au ridicat și au părăsit sala.

După ieșirea liberalilor din sala de ședințe, președintele CJ a propus scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, propunere votată de către consilierii rămași la ședință.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.