Expoziție dedicată COMUNISMULUI, la Muzeul de Artă din Satu Mare (Galerie foto)

muzeu1

muzeu2

muzeu3

muzeu4

muzeu5

muzeu7

muzeu8

muzeu9

muzeu10

muzeu11

muzeu12

muzeu13

muzeu14

muzeu15

Expoziţia dedicată regimului comunist din România din cadrul Muzeului de Artă Satu Mare îşi propune să aducă în faţa sătmărenilor crâmpeie din perioada istorică în care statul român s-a aflat sub dominaţia unui regim unic ce şi-a impus ideologia în toate sferele vieţii politice şi sociale din ţară.

Expoziția care se vrea a fi una itinerantă în județul Satu Mare a fost vernisată azi, 25 iunie. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Sunt expuse bancnote de pe vremea vechiului regim, cravate de pionieri, telefonul lui Iosig Uglar, înainte de 1989 prim secretarul partidului în Satu Mare, scaunul Mariei Bradea, prim-secretarul PCR al județului, cartea „Omagiu”, dedicat realizărilor lui Nicolae Ceaușescu, tablouri ce înfăţişează cuplul dictatorial Ceauşescu, steaguri ale perioadei, ziare, lucrări omagiale, insigne, tablouri, îmbrăcăminte precum şi alte obiecte ce îşi găsesc corespondentul în perioada regimului comunist.

Sătmărenii sunt invitaţi să surprindă fragmente din cotidianul regimului comunist, de la mijloace de propagandă, la aspecte ce ţin de cultul personalităţii şi până la imagini reprezentative din perioada comunistă a judeţului.

Expoziţia are un rol ce ţine atât de o reamintire a perioadei pentru mulţi dintre sătmăreni, cât şi unul educativ pentru generaţiile mai tinere.

Un Comentariu la "Expoziție dedicată COMUNISMULUI, la Muzeul de Artă din Satu Mare (Galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.