Consilierii UDMR și PNL s-au opus reparării blocurilor afectate de furtună

consilieri

În cadrul ședinței de azi, 25 iunie, consilierii municipali ai UDMR și PNL au respins proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului municipiului Satu Mare, prin care urma să se aloce bani pentru repararea blocurilor afectate de furtuna din luna mai dar și o sumă de bani pentru Olimpia Satu Mare.

Este vorba despre mai multe clădiri situate pe străzile Târnavei și Timișului, respectiv Horea 6, imobile ale căror acoperișuri au fost degradate considerabil în urma furtunii cu grindină din luna mai. Reparații necesită și Casa Verde din Grădina Romei, susțin specialiștii din cadrul Primăriei Satu Mare.

După prezentarea făcută de către reprezentanții serviciilor de specialitate, consilierii UDMR au declarat că nu li s-au explicat în mod clar, în Comisia de Buget pentru ce anume sunt necesare acele sume. Astfel, cu toate că, consilierii PSD şi PLR au fost în majoritate simplă (nouă), nu au reuşit să adune numărul necesar de voturi la acest proiect la care a fost nevoie de majoritatea consilierilor în funcţie. Pentru adoptarea acestui proiect ar fi fost nevoie de 12 voturi „pentru”, ceea ce reprezintă majoritatea consilierilor în funcție, 23.

Mai trebuie spus că de la ședința de azi au lipsit: Nagy Szabolcs, Ștefan Leitner, Cosmin Rațiu, Adrian Albu și Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.