Gala „Luminătorii satelor”, la a V-a ediție

eveniment

Sâmbătă, 27 iunie, de la ora 17.00, la scena de folclor din Centrul Vechi, cu ocazia „Zilelor Judeţului Satu Mare” va avea loc cea de-a V-a ediţie a Galei „Luminătorii Satelor”, eveniment organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean.

În cadrul evenimentului sunt premiate acele personalităţi locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.

La această manifestare sunt aşteptaţi sătmărenii care apreciază păstrătorii tradiţiilor şi iubitorii culturii rurale autentice.

Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin.

Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.