Dorel Coica răspunde criticilor UDMR și PNL

Dorel Coica

Primarul Dorel Coica le-a răspuns adversarilor săi politici care l-au criticat în ultima perioadă, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 24 iunie. Edilul susține că proiectele pe care UDMR-ul spune că le-a inițiat și le-a lăsat actualei administrații a municipalității, cum ar fi modernizare Teatrului de Nord, al fostului Cinema Popular dar și cea cu privire la reabilitarea unor străzi din oraș, au trebuit modificate ulterior, pentru a putea fi puse în practică.

Dorel Coica spune că reabilitarea fostului Cinema Popular trebuia finalizată în luna iunie al acestui an, însă vechea administrație a dat proiectul unei firme care era în faliment și care luni de zile nu a lucrat nimic. Așa se face că, lucrările se vor termina doar în luna septembrie.

„Riscam să rămânem fără banii de la Uniunea Europeană și ne făceam de râs față de partenerii noștri din Ungaria. Noroc că s-a dus o firmă care are capacitate de lucru și o să terminăm în septembrie. Deci să mă mai lase domnii foști viceprimari, și Albu și Kereskenyi, cu activitatea dânșilor”, spune Coica.

Totodată, primarul a subliniat faptul că fosta administrație a municipalității a lăsat un credit de 20 de milioane de euro, bani împrumutați pentru reabilitarea infrastructurii „dar când am venit în 2012, orașul era praf. Nu am găsit banii ăștia pe străzi. În schimb, am găsit rate și datorii pe care le-am plătit”.

Dorel Coica s-a arătat deranjat și de criticile consilierului liberal Adrian Albu. Primarul spune că o să scoată din ședințele de Consiliu Local acele paragrafe în care fostul edil, Iuliu Ilyes îi spune lui Albu: „domnule Albu, tu ce vorbeşti? Că stăteai cel mult o oră în Primărie!”.

În încheiere, primarul a subliniat faptul că pe lângă proiectele teatrului sau cel al fostului Cinema Popular el are și alte proiecte cum ar fi: drumul de ocolire, reabilitarea termică a blocurilor, investiții în Sătmărel, podul peste Someș sau reabilitarea trotuarelor.

Cu privire la podul peste Someș, edilul spune că „am înțeles că domnul Cozma, care vrea și el să candideze, nu face pod. O să-l face, o să-l încep eu. Până în 2019 Satu Mare va avea încă două poduri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.