Cum vrea să continue fiica lui George Copos afacerile pornite de familia sa

Alexandra Copos de Prada

„Mi-am dorit mereu o implicare în afacerile familiei mele pentru că fac parte din ADN-ul meu. Am început să lucrez în companiile familiei încă de la nouă ani, iniţial servind la mese şi ajutând în laborator, în cadrul lanţului de brutării ANA Pan, iar apoi în toate departamentele grupului ANA Hotels pe durata a patru veri”, a declarat Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri originar din Tășnad, George Copos, pentru a doua ediţie a studului realizat de firma de consultanţă şi audit PwC România.

Din 2013 când a preluat frâiele primei afaceri pornite de familia sa, Alexandra Copos de Prada a schimbat echipe și sisteme de management și a investit 2 milioane de euro în zona hotelieră. În prezent, fiica omului de afaceri George Copos conduce atât ANA Pan cât și ANA Hotels.

Schimbările în sistemul de management inițiate de Alexandra Copos de Prada au venit după ce fiica omului de afaceri a absolvit un program de MBA în SUA și după ce a lucrat ca business analist pentru firma de consultanță în management McKinsey.

„Făcând studiile respective am înţeles responsabilitatea pe care o are un antreprenor atât faţă de clienţi, cât şi de angajaţi. Am reţinut că responsabilul final pentru bunul mers al companiei eşti doar tu şi că fără organizare şi control lucrurile pot derapa destul de repede. Am învăţat să mă înconjor de oameni mai buni decât mine şi cred că experienţa şi educaţia dobândite până acum vor transforma ANA Hotels într-o companie internaţională în viitorul apropiat”, a declarat pentru jurnaliștii de la Ziarul Financiar, Alexandra Copos de Prada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.