Expoziție de pictură și desen la Castelul din Carei

Expo Carei1

Expo Carei2

Duminică, 21 iunie, de la ora 12.30, la parterul Castelului Karolyi a avut loc vernisajul expoziției de pictură și desen, intitulată „Impresii artistice”, realizată de Monica Mocianu în memoria profesorului Valeriu Mocianu.

Vernisajul a fost deschis şi moderat de Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Direcţiei de Cultură a municipiului Carei, după care au luat cuvântul Daniela Ciută, prietenă apropiată a familiei Mocianu, şi realizatoarea expoziţiei, Monica Mocianu.

Monica Mocianu, fiica profesorului Valeriu Mocianu, a copilărit la Carei, mutându-se ulterior la Bucureşti, unde locuieşte şi azi. Este de profesie restaurator, însă din punct de vedere al tematicii artistice este peisagistă, dar realizează şi portrete. Expoziţia are un profund substrat emoţional, fiind realizată în memoria tatălui dânsei, şi cuprinde atât creaţii ale profesorului Valeriu Mocianu, care a fost răpus de o boală necruţătoare, cât şi creaţii ale fiicei acestuia, Monica Mocianu.

Expoziția, care cuprinde lucrări de grafică, pictură despre flori, o serie de peisaje din ţară, precum şi un portret, va putea fi vizitată în perioada 21 iunie-4 iulie, de luni până vineri între orele 08.00 și 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.