ZIUA UNIVERSALĂ A IEI va fi sărbătorită miercuri la Negrești-Oaș

Negresti

Negreștenii sunt invitați să participe miercuri, 24 iunie, la manifestările organizate de „Ziua Universală a Iei”, care se vor desfășura la Muzeul în aer liber al Țării Oașului.

Manifestările vor începe la ora 17.00 după următorul program: muzică populară oşenească cu Maria Tripon, Vasile Solomon, Ioan Rus și Ansamblul folcloric „Sânzienele”, moment folk cu George Palfi, parada iilor prezentată de elevii de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron”, parada costumelor oşeneşti prezentată de elevii de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş și expoziţie meşteşugărească cu Mare Ana, Poptile Maria, Finta Maria, etc.

Toți cei care vor purta ie sau cămaşă oşenească vor putea vizita gratuit Muzeul miercuri între orele 09.00 și 17.00.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș și Muzeul Țării Oașului. Parteneri sunt Asociația Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”, Liceul Teoretic, Casa Orășenească de Cultură și Biblioteca orășenească.

Ziua universală a iei tradiţionale româneşti a fost celebrată, începând din anul 2012, la iniţiativa comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, în prezent fiind sărbătorită de românii de pretutindeni, în 24 iunie, de Sânziene.

Muzeul Ţării Oaşului are în colecţie peste 250 de piese (cămeşi femeieşti oşeneşti) de mare varietate și se alătură acestei iniţiative lăudabile de promovare a patrimoniului cultural românesc şi a valorilor tradiţionale ale poporului român.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.