SJA Satu Mare caută medici pentru Serviciul de consultații la domiciliu

Gabriela Opris

Punerea la punct a unui Compartiment de consultații la domiciliu ar decongestiona activitatea de la Urgențe, susține managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare, Gabriela Opriș. SJA a primit din partea Ministerului Sănătății aprobarea de a înființa un asemenea compartiment, dar pentru a asigura liniile de gardă, instituția mai are nevoie de medici.

În cadrul ședinței Comitetului de Dialog Social ce a avut loc azi, 19 iunie, managerul SJA Satu Mare a declarat că pentru funcționarea acestui compartiment este nevoie de cel puțin cinci medici și cinci ambulanțieri. Gabriela Opriș spune că în prezent SJA are opt medici care nu ar mai putea face față și unei noi linii de gardă care ar presupune să asigure consultațiile de urgență la domiciliu.

Opriș a declarat că pentru acest compartiment SJA a avut patru ambulanțe dintre care două au fost date Spitalului Județean Satu Mare și au mai rămas două „care stau în bălării” deoarece nu sunt folosite din lipsă de personal.

„Compartimentul de consultaţii la domiciliu ar avea nevoie de cinci medici şi cinci ambulanţieri. Până acum şi-a arătat interesul doar un singur medic. Facem un apel medicilor din judeţ să ne ajute şi să putem pune în funcţiune compartimentul de consultaţii la domiciliu. Nu cred că din cei peste 2.000 de medici cât sunt în judeţ să nu fie nimeni interesat. Mor oameni cu zile pentru că noi mergem la o mușcătură de căpușă de trei zile în Homorod și pentru o tăietură de unghie care s-a făcut acum două săptămâni. Am decongestiona cu 30% din totalul solicitărilor dacă am avea acești medici”, spune Gabriela Opriș.

În acest compartiment vor putea efectua gărzi şi medicii de familie din afara structurii Serviciului de Ambulanţă. Cadrele medicale interesate se pot adresa conducerii SJA Satu Mare.

Nu sunt de neglijați nici banii pe care le-ar încasa medicii care acceptă să lucreze în cadrul acestui compartiment. Astfel, un medic generalist ar fi plătit cu 84 de lei net pentru 12 ore pe zi în cursul săptămânii și 120 de lei în week-end. Un medic specialist ar fi plătit cu 108 lei pe zi lucrătoare și cu 150 de lei în week-end, iar un medic primar cu 150 de lei/zi lucrătoare și 160 de lei în week-end.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.