Satu Mare: Festivalul Muzicii de Stradă 2015

Festival1

Festival2

Festival3

„Imaginează-ţi: ești la un festival în Satu Mare, stai la un şpriţ răcoritor cu amicii, pe iarbă, sau trântit pe un bean bag. Fără mici şi manele, fără tarabe cu chinezării, doar muzică bună de la trupe cool. Aici puţin blues, acolo puţin funky sau jazz, până seara târziu”, aceasta este invitaţia pe care au lansat-o organizatorii „Festivalului Muzicii de Stradă” tuturor îndrăgostiţilor de muzică, la evenimentul care va avea loc între 3-5 iulie la Satu Mare.

Mai sunt câteva zile până când formaţiile se pot înscrie în concursul muzical pe www.muzicadestrada.ro, 21 iunie este termenul limită. Premiul cel mare al concursului constă în 2.000 de euro. „Vom avea concurenţi locali, din România, Ungaria, Slovacia şi aducem în premieră muzicieni de stradă din Germania, muzicieni recunoscuţi şi la festivalurile europene”, spune organizatorul principal, Gergo Butka.

Ca premieră în istoria evenimentelor sătmărene, în acest an se pune accent pe promovarea turistică a oraşului. „După modelul festivalurilor din Veszprem, Ferrara sau Novi Sad, dorim să atragem turişti la eveniment, derulând campanii pe facebook, în următoarele zile afişele de promovare vor ajunge în oraşele importantele ale ţării şi în afara ei, unde „ambasadorii” noştri ne vor ajuta în distribuţie”, a declarat responsabilul de promovare turistică al echipei, Szenas Szabolcs.

În cadrul campaniei #visitsatumare, organizatorii vor oferi turiştilor pachete de reduceri la cazare, restaurante şi pub-uri, valabile pentru acel week-end de „wellness muzical” din 3-5 iulie.

În acest week-end, organizatorii sătmăreni vor promova evenimentul şi la Cluj, Capitală Europeană de Tineret, unde trei formaţii locale vor reprezenta oraşul nostru la „Festivalul Muzicii de Stradă”. Formațiile sătmărene prezente la Cluj sunt: Ash Band, The Phoenix şi The Hats.

„Îi invităm pe toţi sătmărenii care sunt stabiliţi în Cluj sau la facultate să ne fie alături sâmbătă, 20 iunie, în Parcul Central, şi să susţinem împreună muzicanţii sătmăreni. Le vom pregăti şi câteva surprize, câteva amintiri din Satu Mare”, a declarat Szenas Szabolcs.

Peste două săptămâni centrul istoric al Sătmarului se va popula cu mini-scene şi muzică. Pe lângă cele 30 de formaţii, organizatorii aduc şi elemente non-muzicale în program: statui-vii cunoscute din oraşele europene, o staţie mobilă de şpritz şi alte bunătăţi, pentru a ridica nivelul de confort al spectatorilor.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare, în colaborare cu Primăria municipiului Satu Mare însă fără a folosi bani publici.

Festivalul Muzicii de Stradă pe facebook: www.facebook.com/streetmusic.ro
Invitaţi prietenii la eveniment: https://goo.gl/7sn1Hc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.