Copos neagă acuzațiile de plagiat: „E o tâmpenie ! O să mă duc în instanța de judecată”

George Copos

„E o tâmpenie! O să mă duc în instanţa de judecată, iar instanţa va decide consecinţele. Punct!”, a spus George Copos cu privire la acuzațiile de plagiat pe care i le aduce jurnalistul Cătălin Parfene.

Cartea care îi provoacă bătăi de cap lui Copos se intitulează „Domnii Țărilor Române și Sud-estul Europei. Aspecte ale politicii lor matrimoniale (secolele XIV-XVI)”. Omul de afaceri este acuzat de către Parfene că i-ar fi copiat lucrarea de masterat.

Copos a scris cinci cărți în penitenciar, printre care și una cu privire la localitatea sa natală, Tășnad – „Tășnadul medieval – monografie locală”.

„O parte din autori au fost folosiţi în bibliografie, pentru că numai aceia au scris despre alianţele matrimoniale. Deci, practic, am studiat o parte a aceleiaşi bibliografii”, spune Copos făcând referire la lucrările care ar fi fost studiate atât de el cât și de către Cătălin Parfene. „Comisia o să facă o analiză ca să vadă care sunt autorii luaţi în considerare la bibliografie. În orice caz, o lucrare care nu a fost publicată niciodată nu poate fi plagiată. Deci nu există aşa ceva, o să se vadă în instanţă”, a mai adăugat Copos.

Omul de afaceri, originar de pe meleagurile sătmărene, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru fapte penale cu consecinţe asupra bugetului de stat. Copos a fost încarcerat pe data de 4 martie 2014, şi eliberat condiţionat în data de 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia, luată de Tribunalul Bucureşti, fiind definitivă.

Printre motivele care au stat la baza deciziei instanţei s-a numărat şi faptul că omul de afaceri a scris în penitenciar câteva cărţi ştiinţifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.