Un absolvent de Slavici joacă într-un film propus pentru Oscar

Molnar levente

Filmul „Son of Saul” (Fiul lui Saul) în care joacă Molnar Levente, un actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, care a absolvit Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, la profil Pedagogic, este nominalizarea Ungariei la premiile Oscar din 2016. Pelicula va intra în competiția pentru „Cel mai bun film străin la Oscar”.

Lungmetrajul regizat de Nemes Laszlo a câștigat anul acesta „Marele Premiu” al juriului la Cannes. De asemenea, filmul lui Nemes a primit și premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film (FIPRESCI) pentru un lungmetraj din competiția oficială.

Acțiunea filmului „Son of Saul” are loc în octombrie 1944 în lagărul de concentrare Auschwitz-Birkenau și spune povestea lui Saul Auslander. Molnar Levente îl interpretează pe Abraham, cel mai bun prieten al lui Saul.

Molnar Levente s-a născut în data de 10 martie 1976 în Baia Mare, dar și-a urmat studiile liceale la Satu Mare. Între anii 1998 și 2002 a studiat la Catedra de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”, iar apoi a lucrat ca actor la Teatrul „Figura Studio” din Gheorgheni și Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

Din 2003 este asistent la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Catedra de Teatru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.