Elisabeta Bekessy: „Sistemul modern de monitorizare a calității aerului nu este eficient. S-au dat bani degeaba”

monitorizare

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy, spune că s-au investit milioane de euro pe degeaba în stațiile moderne de monitorizare a aerului, în condițiile în care acestea sunt mai mult defecte decât funcționale.

Potrivit celor declarate de Bekessy în cadrul Colegiului Prefectural de azi, 17 iunie, stația de monitorizare a calității aerului din Carei este defectă, iar cea din municipiul Satu Mare este mai mult defectă decât în stare funcțională.

„Aceste staţii, vă spun sincer, pe propria mea răspundere, nu funcţionează conform cerinţelor Uniunii Europene. Analizoarele se defectează foarte repede, piesele de schimb sunt scumpe, mentenanţa nu este asigurată. Cheltuielile sunt foarte mari cu întreţinerea acestora. Noi considerăm că acest sistem de monitorizare nu este eficient şi s-au dat bani degeaba”, spune Bekessy.

În aceste condiții, APM folosește vechile sisteme de monitorizare a aerului care, potrivit șefei instituției, sunt mult mai eficiente și mai ușor de întreținut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.