Ce spune Petre Mureșan despre pensiile speciale ale parlamentarilor

Petre-Muresan

Printr-un comunicat de presă remis azi, 17 iunie, redacției noastre, co-președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, Petre Mureșan, își exprimă nemulțumirea cu privire la votul de marți, 16 iunie, din Parlamentul României, ce vizează acordarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori.

În continuare vă prezentăm integral comunicatul de presă remis redacției noastre:

„Ieri, în ziua de marţi 16 iunie 2015, parlamentarii PSD au marcat, uitându-se doar la propriul buzunar, o nouă zi de nedreptate şi tristeţe în istoria recentă a României.

Sfidând orice regulă a bunului simt, sfidând reticenţa cetăţenilor faţă de modul în care majoritatea parlamentarilor înţeleg să îşi facă datoria atunci când sunt trimişi în instituţia fundamentală a statului român şi a democraţiei care se numeşte Parlament, reprezentanţii PSD, alături de cei pe care au reuşit să îi acolească în acest proiect de o nesimţire fără margini în raport cu sărăcia şi problemele de zi cu zi ale cetăţenilor, au votat să îşi acorde pensii speciale. Şi nu orice pensii sau indemnizaţii speciale cum încearcă dânşii să le cosmetizeze, ci, de valori care depăşesc cu mult pensia medie a românilor, care după o viaţă de muncă cinstită se trezesc că abia au cu ce să îşi trăiască traiul în mod decent, să îşi asigure un tratament eficient sau o operaţie la un spital din România, ori să se bucure de nepoţii lor sprijinindu-i alături de părinţi pentru a le asigura un viitor bazat educaţie şi o viaţă sănătoasă şi demnă.

Parlamentarii PNL sunt singurii care s-au opus acestui demers şi au susţinut respingerea acestui proiect.
Conform calculelor, pentru un mandat de parlamentar, pensia este de aproximativ 1.500 lei, pentru trei mandate este la peste 4.000 lei.

De ce ar fi îndreptăţit un parlamentar să primească aceste sume neruşinate când pensia medie din România este de doar 890 lei pe luna ?

Unde este bunul simt al parlamentarilor PSD şi al sateliţilor lor care au votat aceste pensii speciale ?

Unde este reprezentarea principiului contributivităţii în calculul acestor „indemnizaţii speciale” ?

În acest context trist, actualul Parlament va atinge cel mai de jos prag în credibilitatea publică. Nicicând România nu a avut o astfel de situaţie: un Parlament fără credibilitate, care susţine un premier fără legitimitate, cu o majoritate ai căror lideri fug de responsabilitate.

Partidul Naţional Liberal susţine că Parlamentul României nu este o fabrică de bani pentru reprezentanţii trimişi prin vot de către cetăţeni acolo şi în acest spectru vom continua să luptăm pe toate căile legale şi democratice pentru ca aceste pensii speciale ale parlamentarilor să nu devină un nou reper de nedreptate în România.

Copresedinte PNL Satu Mare,

Petre Muresan”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.